Ha lakást vagy házat építünk, vagy felújítjuk a fürdőszobánkat, akkor igen fontos szerepet játszik a megfelelő szaniter megválasztása. A szaniterek kiválasztása nem csak a funkcionalitás szempontjából fontos, hanem az esztétikai megjelenést is befolyásolja. Érdemes alaposan átgondolni, milyen fürdőkádat, mosdót, zuhanytálcát, zuhanyfülkét, wc-t, bidét, csapot és egyéb felszerelést szeretnénk használni a fürdőszobában vagy a WC-ben. Mostani írásunkban megpróbálunk gyakorlati útmutatót adni, hogy milyen szanitert érdemes választanunk a lakásunk vizes blokkjába.

szaniter-furdoszobaba-20230411

 

A tervezésnek jelentős szerepe van a végső megjelenítésben

 

Az első lépés a szaniter kiválasztása során, hogy elképzeljük, mit szeretnénk megvalósítani a fürdőszobában. Mindezek után mérjük le a fürdőszobánk minden egyes falának hosszát és magasságát, annak érdekében, hogy lássuk, milyen elemekkel gazdagíthatjuk. Ezek az információk segítenek abban, hogy a megfelelő méretű és stílusú szaniterek kerüljenek a helyiségbe. Miután ezekkel végeztünk érdemes egy 3D modellező program segítségével megtervezni a komplett fürdőszobát a kiválasztott csempékkel, szaniterekkel közösen. Így tökéletesen láthatóvá válik, hogy az általunk megálmodott fürdőszoba megfelelő lesz az igényeinknek vagy sem.

 

 

A szanitereket érdemes a fürdőszobai bútorokkal együtt kiválasztani!

 

A szanitereket általában a fürdőszobai bútorokkal együtt érdemes megvásárolni, de fontos figyelembe venni a minőségi és árbeli szempontokat is. Javasolt a minőségi termékpalettából választani, mert ezek a termékek hosszú élettartammal rendelkeznek és jobban ellenállnak a kopásnak és sérülésnek. Az árcédulákat is érdemes komolyabban megtekinteni, mert a szaniterek ára igen változó lehet a minőség, a márkák és a különböző anyagok alapján.

 

 

Szaniterek típusai

 

A szaniterek kategóriájába számtalan terméket lehetne bemutatni, ebből mi most az öt legkeresettebbet mutatjuk meg.

 

 

WC és ülőke

 

A WC és az ülőke kiválasztása eléggé sarkalatossá vált napjainkban az emberek körében. Típus alapján eltérnek egymástól. Létezik falra szerelt, falba süllyesztett vagy álló WC- k. Más megközelítés alapján megkülönböztetünk hátsó és alsó kifolyású wc-t is. Kevesen tudják, hogy az ülőke formája is számtalan esetben eltérő lehet. Az ülőke mérete és formája befolyásolja a kényelmet és az esztétikai megjelenést, így érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen típusú és méretű WC-t választunk.

 

 

Mosdó

 

A mosdó szintén fontos szaniter a fürdőszobában, és számos különböző típusú és méretű változattal találkozhatunk a hazai termékkínálatban. A mosdóknál fontos figyelembe venni a méretet, formát, kialakítást, anyaghasználatot és a legfontosabb, hogy praktikus és kényelmes legyen az ember számára a használat során.

 

 

Zuhanykabin

 

Magyarországon jelentős számú gyártó kínálja a zuhanykabin kategóriában a portékáját. Ennek a szaniternek a kiválasztása során érdemes figyelembe venni az ajtó és keret típusát, méretét, anyaghasználatát és azt, hogy mindez miként illeszkedik a fürdőszoba paramétereihez és stílusához.

 

 

Csapok és csaptelepek

 

A csapok és csaptelepek nem csak az otthonunk használati melegvíz-ellátásához, hanem az esztétikai megjelenéséhez is hozzájárulnak. A megfelelő csaptelep kiválasztása nem csak a kényelmet, hanem az otthonunk stílusát is meghatározza. A csaptelepek alapanyaga legtöbb esetben sárgaréz, amelyek különböző felületi bevonókkal (legnépszerűbb a nikkel- króm, de létezik arany, ezüst, kobalt és réz bevonat is) nyerik el végső színezetüket, amelyek tartósságot és időtállóságot biztosítanak. Azonban, ha valaki a modern stílust szereti, akkor annak javasoljuk, hogy az utolsó évek dizájn és technológiai fejlesztéseit mindenképp tanulmányozza át a választás előtt.

 

 

Fürdőkádak

 

Afürdőkádakat gyártó cégek minden igényt kielégítő termékpalettával állnak a lakosság szolgálatában. Hazánkban a legnépszerűbb kádak között az egyenes kádak, sarokkádak, aszimmetrikus kádak, szabadon álló kádak, mini és ülőkádak szerepelnek. Anyagukat tekintve a legtöbb akril, de találkozhatunk még lemez és öntött márvánnyal is a kínálatban. A fürdőkádak kiválasztásánál, amire nagy hangsúlyt érdemes fektetni az a méret, a megjelenés, garancia és a minőség. A garancia esetén érdemes figyelni, hogy melyik gyártó kéri minősített vízszerelő szakember igazolását a beépítéshez.

szaniter-furdoszobaba-202304112

 

Lengyel, olasz, német, magyar, osztrák, francia szaniterek

 

A szaniterek általában magas minőséggel és letisztult dizájnnal rendelkeznek, amelyek egyszerre szolgálják a praktikumot és a szépséget. Az alcímben említett országok tervezői és gyártói sokszor olyan innovatív megoldásokat alkalmaznak, amelyek nemcsak az esztétikát, hanem a funkcionalitást is előtérbe helyezik. A magas színvonalat képviselő szaniterek kiválasztása az esztétikai megjelenés és a minőség felett az egészségügyi szempontok miatt is javasolt. A minőségi termékek gyártói a legkiválóbb alapanyagokat használják, amelyek, tartósak és könnyen tisztíthatóak ezáltal segítik a természetes higiénia megőrzését.

 

 

Rövid záró gondolat a szaniterekről

 

A szaniter választása nagyban befolyásolja a fürdőszoba megjelenését és általános hangulatát is. A kiváló minőségi szaniterek magas minőséget és esztétikai megjelenést kínálnak, így érdemes megvizsgálni a nevesebb gyártók termékeit a választás előtt. A Csempevarázs elmúlt évek során számtalan visszajelzést kapott a vásárlóitól, amiből kiderült, hogy a szaniterek kizárólag akkor tudják feltenni a koronát a végső megjelenésre, ha a kiválasztott csempével és járólappal tökéletes harmóniában vannak.

 

Ha Önnek minőségi burkolatra vagy szaniterre lenne szüksége, látogasson el hozzánk a jászberényi út 29. szám alá. Segítünk, hogy a megálmodott fürdőszoba a valóságban is testet öltsön.